Onze trainingen

Lees hier meer over onze trainingen en wat wij u kunnen bieden.

Kijk in de spiegel en wat zie je dan?
Het begin van het jaar, wat ga jij doen?
Waar ga jij aan werken?
Welke grenzen ga je verleggen?

 

Het antwoord:

Neem deel aan de spiegelsessies van Mastermindtrainingen.
Vier ervaren trainers zetten hun expertise in om jou te spiegelen. Jouw talenten en de aspecten
uitvergroten waarmee jij dit jaar succesvol zal zijn in je werk en op persoonlijk vlak.

 

Hoe?

Spiegelsessie start 19.00 – 22.00 uur
Aan het begin van de sessie kijk jij in de spiegel. Letterlijk! Je schrijft op wat je waarneemt van jezelf, dit noteer je zodat je weet waar je aan gaat werken in het nieuwe jaar. Misschien heb je dat deels al inzichtelijk vanuit je POP gesprekken of eerdere functioneringsgesprekken.
Binnen dit tijdsbestek gaan de trainers van Mastermindtrainingen vervolgens met jou aan de slag, dit doen we in groepsverband.
19.00 – 19.45 Edward : Wat heb je gezien?
19.45 – 20.30 Veronique: Wat voel je en durf jij te uit te spreken?
20.30 – 21.15 Jules: Ontwikkel je talent voor 2020
21.15 – 22.00 Emanuela: Presenteer jezelf van binnen naar buiten

 

Het resultaat:

Aan het eind van de spiegelsessie zie jij de verandering en kun je deze ter plekke toepassen.
En je weet waar jij verder aan gaat werken in 2020!

 • Kijk in de spiegel en ontdek je talent
 • Kijk in de spiegel en ontdek welke ‘eerste’ indruk je achterlaat
 • Kijk in de spiegel en durf naar jezelf te kijken

 

Wanneer?

Data: Donderdagavond 16 januari 2020
Locatie: Bibliotheek Meulmansweg 25 te Woerden
Tijdstip: 19.00 – 22.00 uur
Aantal plaatsen: Max 20 personen
Entreeprijs: € 50,00 p.p

 

Wil je jouw team meteen een impuls geven in het nieuwe jaar? Interesse in een spiegelsessie voor jouw team en wat de kosten zijn? Incompany-trainingen zijn maatwerk. Mail ons met je specifieke vragen voor jouw team of organisatie.

Mail je aanmelding voor maandag 13 januari naar info@mastermindtrainingen.nl en link met Edward, Veronique, Jules en Emanuela op LinkedIn.

 • Hoe maak ik de volgende stap, naar een hogere functie?
 • Wat heb ik nodig om mijn manager op te volgen?
 • Waar moet ik aan werken, om succesvol te zijn in mijn nieuwe rol?
 • Hoe blijf ik mezelf als leider van een team of afdeling?

Deze vragen kunnen aanleiding zijn om deze training te volgen.

Met behulp van de door hem ontwikkelde PLEK-methode, helpt Edward jou om voor jezelf richting te geven aan je eigen antwoord(en).

De methodiek is gebaseerd op verschillende theorieën, zoals bijvoorbeeld Transactionele Analyse en NLP. Edward is een gecertificeerd NLP practitioner en put daarnaast ook uit zijn jarenlange ervaring als lijnmanager en ondernemer.

De training is geschikt voor teamleiders, ondernemers, managers en directeuren, die behoefte hebben aan het vergroten van persoonlijke effectiviteit, leiderschap en bevorderen van je authenticiteit als leider.

Ons gedrag komt voort uit ons denken, voelen en handelen. Het kan zijn dat deze drie-eenheid niet in balans is bijvoorbeeld omdat:

 • Jij denkt dat je niet geschikt bent voor een hogere functie; het denken remt je in persoonlijke ontwikkeling.
 • Jij voelt je ondergeschikt aan die andere collega’s, die meer op de voorgrond treden; dat remt jou in zichtbaar zijn.
 • Jij handelt pas, als je zeker weet, dat iedereen achter je staat; dat remt jou om eerder in te zetten.

Door de disbalans in jezelf maak je misschien niet de keuze die voor jou of je team in het moment passend is. Met verschillende werkvormen ga ik per team -of individu aan de slag doormiddel van ervaringsoefeningen. We gaan kijken naar de manier van doen, zo worden gedragingen en gemaakte keuze uitvergroot.

Dit inzicht en bewustwordingsproces, is toepasbaar op elk werkveld. Het gaat om jezelf profileren maar ook gaat het zeker om goed te kunnen samenwerken.

Je leert de verbinding op te zoeken, daardoor kan ruis verdwijnen tussen verschillende partijen en maakt de samenwerking werkbaar.

Deelnemers aan mijn trainingen krijgen inzicht  in hoe zij zichzelf inzetten in verschillende (werk) situaties. Hierdoor kun je ter plekke toetsen of het je past en wat het je oplevert.

Daarna maak je zelf de keus om wat je geleert hebt, toe te passen binnen werkveld of dagelijks leven.

Deze training is geschikt voor leidinggevenden, ondernemers, teamleiders, die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten

Hoe belangrijk is uitstraling voor jou?

Een eerste indruk maak je maar één keer. Non-verbale communicatie bepaalt voor 55% hoe mensen op dat moment over je denken. Je kleding speelt hierbij een belangrijke rol. Met wat je draagt, laat je zien wie je bent. Of toch niet?

 • Wil je groeien in je persoonlijke presentatie?
 • Een juiste eerste indruk maken?
 • Vertrouwen en kracht uitstralen?
 • Leer non verbaal te communiceren, met kleding en kleur

Het ontwikkelen van een eigen stijl, die past bij wie je bent en hoe jij je krachtig wilt presenteren, is niet altijd makkelijk. Met duidelijke adviezen help ik je op weg en zorg ik ervoor dat je je eigen duidelijke visitekaartje bent, waar geen twijfel mogelijk over kan bestaan.

 • Welke rol vervul ik in het team?
 • Ben ik de trekker en wat doen anderen dan?
 • Ik vind het prettiger om op de achtergrond te blijven, maar niet iedereen vindt dat oke?

Wie doet wat binnen een team? En wordt de rol die iemand pakt, door de ander geaccepteerd?

Hoe is het met de effectiviteit van het team, wanneer men elkaar niet accepteert in een bepaalde rol?

 

Jules Kragten maakt in deze training gebruik van de Belbin-theorie en op een levendige, confronterende manier, spiegelt hij zijn deelnemers hun gedrag voor en het effect ervan.

Met zijn jarenlange ervaring als opleidingsmanager in de retail (Ahold, Hoogvliet), is Jules een gesprekspartner en adviseur geweest voor directeuren en lijnmanagers.

Deze training is geschikt voor leidinggevenden, teambuilding, management teams.

Over ons

Lees hier meer over ons en onze verschillende achtergronden.

Out of je comfort zone en grenzen verleggen om je doelen te bereiken

Dat klinkt of leest groter dan het soms is. Soms is het een aanpassing in je gedrag of komt het aan om domweg in actie te komen. In de voorbije jaren, als ondernemer, maar ook ervoor als manager, ben ik erachter gekomen dat mensen vaak een bevestiging of een duwtje nodig hebben om in beweging te komen.

Mijn trainingen, zowel in groepen als individueel, gaan hierover.

 

Ik maak hierbij gebruik van verschillende theorieën. Een bonte combinatie van bedrijfskunde, psychotherapie, gezond boerenverstand en eigen praktijkervaring.

Twee boeken, een theatervoorstelling, twee bedrijven, op het gebied van werving & selectie en loopbaanadvies en het begeleiden van (startende) ondernemers, vormen mijn referenties en mijn cv, na een aantal jaren in telecom, energie en IT werkzaam te zijn geweest.

Mijn trainingen starten met mijn gitaar. Concreter dan muziek wordt het namelijk niet en daar ga ik graag met jou mee aan de slag, om jouw ambities te verwezenlijken.

 

Casus in de praktijk

Een reorganisatie binnen een jeugdzorg instelling. Een nieuwe stijl van leidinggeven wordt geïntroduceerd. Alle leidinggevenden (20) doorlopen een leiderschapsprogramma. Mijn bijdrage aan dit programma was om de leidinggevenden te leren te werken met hun eigen verhaal, het leren inzetten van authenticiteit en de kracht van het verhaal. Inzicht creëren in hun plek in een systeem of organisatie en met behulp van hun verhaal, de persoonlijke effectiviteit en leiderschap te vergroten.

Balans hervinden in je denken, voelen en daarnaar handelen.
Dat is wat je met Haptonomie kunt bereiken! Haptonomie gaat uit van de gevoelens, gedachtes en houding in de communicatie tussen mensen. Omdat gevoelens een belangrijke rol spelen bij communicatie, heeft haptonomie toegevoegde waarde in het werkveld op gebied van sociaal en emotioneel gedrag. Haptonomische interventies zijn zinvol bij inter- en intra psychische processen die vastgelopen zijn, haperen of waar ontwikkeling gewenst is. De interventies zijn gericht op ontwikkeling, verdieping en verheldering.

 

Door mijn werkervaring binnen bedrijven, overheden en gemeenten weet ik dat het gaat om concreet maken van de feiten en het creëren van korte duidelijke lijnen. Met simpele middelen inzicht geven in patronen, maakt dat deze doorbroken kunnen worden.

Als Haptonoom, Trainer/Coach, kan ik het interactiedynamiekproces begeleiden van het individu maar ook van een team of groep. Elke medewerker of leidinggevende interacteert de hele dag door. De vraag is, is hij zich bewust van zijn gedrag, houding en toon -en waar loopt het spaak, of waar kan hij/zij zich nog verbeteren om prestaties te optimaliseren. In oefenvormen begeleid ik dat en maak het concreet.

 

Hoe zien die er uit?

 • Reflecteren, maak contact non-verbaal.
 • Ben je bewust, wat jij meebrengt in de interactie met de ander.
 • Hoe pas jij dat toe en hoe beweeg je binnen kaders die er zijn.

Op deze items zijn interactieve oefeningen die de bewustwording vergroten en waarmee je ter plekke leert deze toe te passen. Het effect is dat met dit bewustzijn mensen beter op elkaar zijn ingespeeld.

 

Casus in de praktijk
In mijn praktijk heeft zich een man gemeld die last had van spanning wat zich vertaalde naar klachten in zijn lichaam (stijve spieren, rugpijn) maar wat hij nog vervelender vond was; het bracht spanning in zijn privéleven. Door de sessies die ik met hem had merkte hij op dat hij veel in zijn ratio zat en minder in zijn gevoel (het gevoel naar zichzelf als naar zijn gezin en naar de omgeving in het algemeen). Zo voelde hij nauwelijks welke signalen zijn lichaam afgeeft en kon niet meer aanvoelen als mensen letterlijk fysiek dicht bij hem stonden. De begeleiding bestond uit simpele handelingen en oefeningen in combinatie met gesprekken. Hierdoor heeft hij zijn balans weer (her)vonden.

Ik ben Jules Kragten een ervaren adviseur/coach met name in het begeleiden en coachen van ondernemers en managementteams. Na mijn opleiding aan de Sociale Academie Amsterdam, ben ik werkzaam geweest als HRM manager voor Albert Heijn, Hoogvliet Supermarkten en het Centraal Bureau voor Levensmiddelen. Ik heb inmiddels 30 jaar ervaring op het gebied van werving&selectie, beoordelingsgesprekken, coaching en HRM. Mijn doel is om mensen door middel van coaching en begeleiding te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Vanaf 2014 geef ik sollicitatie trainingen en coach ik leidinggevende in bedrijven. Tevens verzorg ik de werving en Selectie voor bedrijven.

 

In essentie gaat het  voor organisaties om het ontwikkelen van de unieke eigenschappen, talenten en competenties van de medewerkers. Als trainer/ coach wordt ik door organisaties gevraagd voor de werving en selectie van medewerkers, maar ook om ze daarna te begeleiden. Door directe contacten met opdrachtgevers, coach ik leidinggevende, zowel leidinggevende bij organisatie veranderingen als promotie en outplacement. En adviseren ik organisaties voor de juiste trainingen voor leidinggevende en medewerkers Het is een voorrecht om  kennis en kunde te delen en continu aan te vullen en aan te scherpen. Ik werk doelgericht: met de voeten op de grond. En bieden mensen structuur waar nodig en speels waar dit past. Het resultaat. Ik wil bereiken dat iedereen inzicht krijgt in zijn talenten om deze effectief in te zetten.

 

Casus in de praktijk
Als gevolg van een samenvoeging van twee afdelingen werd “the span of control” van een leidinggevende steeds groter. In de praktijk bleek dat hij steeds meer het onderste uit de kan probeerde te halen en geforceerd veranderingsmanagement probeerde door te voeren. Er ontstond weerstand in zijn team.
Zijn behoefte aan professionele ondersteuning en reflectie nam toe en dus zocht hij een coach. Als coach heb ik hem geleerd op de eerste plaats naar zichzelf te kijken alvorens de organisatie met verschillende brillen te bekijken. Ik heb hem handvatten aangereikt om zijn eigen situatie en ervaringen vanuit een helikopterview te bekijken. Door feedback en zelfreflectie kreeg hij steeds meer zicht op zijn gedrag en functioneren als leidinggevende. De reflecties vertaalden zich in kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen.

De daadwerkelijke veranderingen kwamen weliswaar uit hemzelf, maar werden gekatalyseerd door mij als coach.

Ik ben Emanuela Giorgi en van origine Italiaanse. ”Fare la bella figura” is in Italië aan de orde van de dag. Naast dat de pasta mij met de paplepel is ingegoten, is dit ook het geval met kleding, stijl & kleur. Kleding is een kwestie van gevoel! Kleding communiceert de hele dag door, het is een stukje persoonlijkheid.
Na de mode-opleiding ben ik me nog meer gaan verdiepen in styling, kleur, materialen en pasvormen; dit heb ik in Milaan, Parijs en San Francisco gedaan en elk land heeft dan ook zijn eigen modebeeld. Nu inmiddels meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van dames- en herenkleding ligt mijn passie en kracht op het geven van persoonlijke en bedrijfsmatige stijladviezen.

 

Hoe belangrijk is uitstraling voor jou?

 

Casus in de praktijk
Het zijn allen bedrijfsmaatschappelijk werkers en vertrouwenspersonen. Naast de directe contacten met medewerkers binnen diverse bedrijven, hebben zijcontact met het management van bedrijven over advisering rondom sociaal beleid. Ook als wij aanbestedingen voor nieuwe opdrachtgevers hebben, worden zij ingezet om een toelichting te geven op het werk van bedrijfsmaatschappelijk werk. Dit is extra spannend omdat van deze presentatie kan afhangen of wij het werk krijgen gegund. Er werken bij ons 88 vrouwen en 17 mannen.

 

Doelstelling training: Hoe word jij onthouden bij de eventuele klant of opdrachtgever en krijg jij die opdracht.

Steekwoorden die bij deze training horen: Bewustwording, Non verbale communicatie, Eerste indruk, Representatief wat is dit nu? Hoe wil jij overkomen? Hoe denk jij dat je overkomt? Jouw persoonlijk visite kaartje, maar dan niet op  papier.

 

Verrassend, leerzaam, interactief met een goeie dosis humor

 

Resultaat: Een mooi representatief visitekaartje maar dan niet op papier. Waarmee je op voorhand bij elke gesprek 1-0 voorstaat!

Geinteresseerd, heb je een vraag of een idee?

Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op